Om oss

I gårdsmejeriet på Kullagård i Skrea ystades det för första gången mars 2013. Vi tillverkar ostar med mjölk från gården Kullsgärde som fågelvägen ligger knappt en kilometer från mejeriet. 

Gårdsmejeriet är ett samarbete mellan Monica på Kullagård och familjen Harryson på Kullsgärde. 

Kullagård

På Kullagård finns mejeri och gårdsbutik. På gården bor Monica Bondeson som är född och uppvuxen här. Monicas pappa Carl Bondeson köpte gården 1946. På gården fanns förr hästar, kor, höns och grisar. Nu finns det några ullgrisar/mangaliza, får och höns. 

Kullsgärde

Gården Kullsgärde drivs sedan 2020 av Niklas Harryson. Hans föräldrar Kjell och Ingela köpte gården 1977 av Kjells fabror Gustav Andersson. 1979 kom de första mjölkkorna till gården. Det var elva stycken. Under årens lopp har två nya mjölkstallar byggts och nu finns det 190 mjölkkor. På gården finns tre mjölkrobotar. På Kullsgärde finns även får.

Produkter från gårdsbutiken kullagård

Hållbarhetspolicy

Hållbarhet för oss är att leva nära naturen, ta hand om djuren och leva lokalt.
 
Därför gör vi ost tillverkad av våra kor här på bakgården. Kor bidrar till öppna landskap och ökad flora och fauna, som i sin tur gör att våra bin mår bra, mår bina bra så mår blommor och växter bra. Och när de mår bra fungerar kretsloppet som det ska, så vi får frisk luft att andas. Utan kor mår inte vår planet bra.