Våra produkter
Bondost
Vår Bondost är en halvhård grynpipig ost som lagrats i minst två månader.
Tångost
2021 har vi experimenterat med att lägga lite sockertång i vår Bondost. Sockertången är plockad utanför Hallandskusten.
Smörkull
Smörkull är en bergsost/alpost. Den är lagrad i minst fem månader. Smörkull är uppkallad efter ett av våra högsta berg i Skrea, 52 meter över havet.
Marsten
Marsten är en halvhård grynpipig ost gjord på opastöriserad mjölk. Den är lagrad i minst tre månader. Marsten är uppkallad efter några holmar som ligger utanför Grimsholmen i Skrea.
Kattegatt Blå
Kattegatt blå är vår blåmögelost. Det är en fast ost som blir starkare ju äldre den blir.
Kattegatt Vit
Kattegatt vit är vår vitmögelost. Den är ganska fast.
Eldost®
Eldost® är en ost som går lika bra att grilla som att steka eller varför inte fritera den i små bitar. Vår Eldost® är lättsaltad.
Kumminost
Även här har vi använt vår Bondost och lagt kummin i den. Kumminen är odlad på en KRAV-gård i grannsocknen Årstad.
Färskost
Vi har färskost i olika smaker, naturell, vitlök/persilja, pepparrot och citronpeppar.
Yoghurt
Vår yoghurt är naturell och mild. Går att äta som den är till frukost eller mellanmål. Tillsätt gärna egen sylt eller färska bär. Går även att använda till matlagning. Eftersom vi varken tillsätter eller tar bort någon grädde kan fetthalten variera under året. Den brukar ligga mellan 4,2 och 4,5 %.
Mjölk
Vår mjölk är lågpastöriserad men inte homogeniserad vilket innebär att mjölken är uppvärmd till 64° och att fettkulorna i mjölken inte är sönderslagna. Grädden kommer att flyta upp och lägga sig på ytan. Fetthalten varierar under året men brukar ligga mellan 4,2 och 4,5 %.